Gai Tad Gratem Prick Thai

Geng Sapparot Moo
Foto: TV4

Gai Tad Gratem Prick Thai

11 ingredienser

30 min

Lättlagad kyckling med smak av Thailand.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Sankt Anna 2008 Riesling Pealz, Tyskland eller öl.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kyckling
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk vitlök, pressad
  • 1 krm strösocker
  • 1 msk ostronsås
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk soja
  • ca 0,75 dl matolja
  • 1 gurka
  • 4-6 salladslökar
  • ris

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar.
  2. Marinera kycklingen med vitlök, vitpeppar, socker, fisksås, sojasås, ostronsås och låt det marinera i ca 15 minuter.
  3. Hetta upp oljan och stek kycklingen tills kycklingen har en fin färg.
  4. Skölj gurkan och skär den i skivor.
  5. Lägg kycklingen på ett fat.
  6. Dekoreras med gurka och salladslök på sidan av fatet.
  7. Serveras med ris.