Kantarellpizza med fänkålssallad

Kantarellpizza med fänkålssallad
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kantarellpizza med fänkålssallad

18 ingredienser

30 min

En enkel pizza med kantareller, potatis och mozzarella gör sig fint som god lunch, förrätt eller som del av en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 potatisar, tunt skivade och förkokta
  • 1 fänkål, tunt strimlad (liten)
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 50 g ärtskott
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 150 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 färdig pizzadeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 mozzarellaost
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 gröna chilifrukter, finhackade
  • 0,5 dl rostade mandlar, grovhackade
  • dill (till topping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skiva potatisen tunt och koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt sedan potatisen svalna något.
  3. Blanda fänkål, dill, ärtskott, vitvinsvinäger, olivolja och socker i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  4. Stek kantarellerna i smör tillsammans med vitlöken tills de fått fin färg.
  5. Kavla ut pizzadegarna och bred på crème fraîche. Lägg på potatisskivor och riv över mozzarellan.
  6. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 7–10 minuter.
  7. Toppa pizzorna med kantareller, parmesanost, grön chili, rostade mandlar och lite extra dill.
  8. Servera direkt med fänkålssalladen.