Kanelstekta bananer med kolasås

Kanelstekta bananer med kolasås
Foto: TV4

Kombinationen bananer, kanel och kola är fest – barn älskar den och vuxna är barnsligt förtjusta. Använder du mogna bananer och generöst med kanel kan du lugnt dubblera satsen och ändå få tomma fat.

15 april 2010
4

Du behöver

  • 4 bananer
  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk kanel
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde

Sås:

  • 5 dl kaffegrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g sirap
  • 20 g smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda 20 g smör, kaffegrädde, strösocker och sirap till såsen. Hetta upp blandningen i en tjockbottnad gryta och koka sakta till simmig konsistens i 15–20 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  2. Låt såsen kallna. Vispa 2 dl vispgrädde och blanda den i såsen tillsammans med vaniljsockret. Skala bananerna, lägg dem i en smord ugnssäker form och droppa över citronsaft. Strö över kanel och klicka över 1 msk smör.
  3. Stek bananerna i ugnen i ca 10 minuter. Ös ett par gånger under tiden. Vispa 1 dl vispgrädde och servera de varma bananerna med den kalla kolasåsen och lite kall vispad grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept