Kanelpannacotta med hjortronsoppa

11 röster
1 h 30 m
4

I den här läckra desserten kombineras en kanel -och vaniljpannacotta med en färgrik hjortronsoppa och hemgjorda mandelflarn. Ett riktigt festligt recept!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

Hjortronsoppa

  • 5 dl hjortron
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 dl vitt vin, ex Sautern
  • 4 kanel stänger
  • 2 tjärnanis
  • 2 msk citronsaft
  • 1 vaniljstång

Pannacotta

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel

Mandelflarn

  • 1 dl sötmandel
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Hjortronsoppan
    Häll i alla ingredienser i en stor kastrull koka upp och låt sjuda i en 1 timme.
  2. Ställ in i kylen över natten så att smakerna hinner sätta sig.
  3. Koka sedan upp soppan igen dagen efter och sila av allt genom en fin såssil. Detta kan ta sin lilla stund men efter detta är den klar att avnjutas.
  4. Panacotta
    Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  5. Koka upp grädden med vaniljstången och kanelen
  6. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden så att allt löser sig.
  7. Sjud i 5 minuter häll därefter upp smeten i 4 stycken små formar Låt stå i kylen 3-4 h eller över natten tills den stelnat.
  8. Mandelflarn
    Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Hacka sötmandeln grovt med en vass kniv eller i maskin.
  10. Smält smöret på svag värme. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölken och sirapen i kastrullen tillsammans med det smälta smöret.
  11. Rör om och klicka ut smeten glest på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5-6 minuter.
  12. Använd 4 st fina flarn till garneringen av pannacottan .
18 september 2018

Laddar fler recept