• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kanelbullevåfflor

Kanelbullevåfflor
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kanelbullevåfflor

5 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Nygräddade våfflor med kanelbullerippel i smeten blir en frestande god dessert tillsammans med en kula vaniljglass. Eller varför inte bjuda som en lyxig helgfrukost? 

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk farinsocker
  • pärlsocker

Till servering

  • vaniljglass
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  2. I en bunke vispar du ihop vetemjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner ägg och smör.
  3. Ta 1 dl av smeten och häll upp i en annan bunke. I denna blandar du även ner kanel och farinsocker. Hetta upp ditt våffeljärn och pensla med smör.
  4. Häll upp ca 1 dl av den vanliga våffelsmeten i våffeljärnet och ringla därefter på lite av kanelsmeten. Garnera med pärlsocker innan du gräddar den gyllenbrun.
  5. Pudra över florsocker vid servering och bjud med vaniljglass.