Kanelbullevåfflor

Kanelbullevåfflor
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kanelbullevåfflor

77

5 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Nygräddade våfflor med kanelbullerippel i smeten blir en frestande god dessert tillsammans med en kula vaniljglass. Eller varför inte bjuda som en lyxig helgfrukost? 

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk farinsocker
  • pärlsocker

Till servering

  • vaniljglass
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  2. I en bunke vispar du ihop vetemjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner ägg och smör.
  3. Ta 1 dl av smeten och häll upp i en annan bunke. I denna blandar du även ner kanel och farinsocker. Hetta upp ditt våffeljärn och pensla med smör.
  4. Häll upp ca 1 dl av den vanliga våffelsmeten i våffeljärnet och ringla därefter på lite av kanelsmeten. Garnera med pärlsocker innan du gräddar den gyllenbrun.
  5. Pudra över florsocker vid servering och bjud med vaniljglass.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer