Kanelbullesockerkaka med frosting

Kungsörnen Kanelbullesockerkaka med frosting
Foto: Köket.se

Kanelbullesockerkaka med frosting

7 ingredienser

1 h

En enkel sockerkaka som smakar ljuvligt av kanelbulle. Ringla över krämig frosting som pricken över i:et!

Baktips!
Kungsörnen Chokladkaka

Baktips!

Testa även Kungsörnen Chokladkaka mix

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kungsörnen Sockerkaka mix
  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda sockerkaksmixen med vatten och smält smör enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda socker, kanel och kardemumma.
  4. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll hälften av sockerkakssmeten i formen. Strö över kryddsockret och toppa sedan med resten av smeten. Rör runt försiktigt med en gaffel så att kakan blir vackert marmorerad.
  5. Grädda kakan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  6. Blanda ihop glasyren. Späd med vatten till önskad konsistens och ringla över kakan precis innan servering.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Bullar med dumlekolor

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer