Kanelbullesnittar
Kanelbullesnittar
10 ingredienser
30 min
När du blir sådär galet sugen på kanelbullar men inte orkar ställa dig och knåda och sedan vänta på jäsning - då är denna kaka perfekt. En segmjuk snitt som smakar precis som nygräddade kanelbullar. Enkelt och magiskt gott - bättre kan det nästan inte bll!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör, rumsvarmt och mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 1 ägg (kan ersättas med mjölk eller uteslutas)
- pärlsocker (att dekorera med)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop till en jämn deg.
- Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på plåten.
- Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna lite på plåten på eftervärme och skär sedan upp dem i snittkakor.
- Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt, kakorna måste ha svalnat helt innan du lägger dem i burk!