Kanelbullesnittar

POPULÄRT
koket.se
kanelbullesnittar kökets baktips
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kanelbullesnittar

10 ingredienser

30 min

När du blir sådär galet sugen på kanelbullar men inte orkar ställa dig och knåda och sedan vänta på jäsning - då är denna kaka perfekt. En segmjuk snitt som smakar precis som nygräddade kanelbullar. Enkelt och magiskt gott - bättre kan det nästan inte bll!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner12 - 24 bitar
  • 100 g smör, rumsvarmt och mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg (kan ersättas med mjölk eller uteslutas)
  • pärlsocker (att dekorera med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Arbeta försiktigt ihop till en jämn 
deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på plåten.
  5. Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt längderna svalna lite på plåten på eftervärme och skär sedan upp dem i snittkakor.
  7. Servera direkt eller förvara i lufttät burk mörkt och svalt, kakorna måste ha svalnat helt innan du lägger dem i burk!