Kanelbullesmåkakor
Kanelbullesmåkakor
12 ingredienser
40 min + tid i kylen
Kanelbulle i formatet av en otroligt söt och god småkaka.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl florsocker
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g smör, kallt och skuret i bitar
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- 1 msk malen kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk malen kardemumma, mortlad
Pensling och garnering
- 1 ägg, uppvispat
- pärlsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Nyp ihop vetemjöl, florsocker, potatismjöl, vaniljsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och en liten skvätt vatten. Arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
- Arbeta in kanel, vaniljpulver och kardemumma i 1/3 av degen. Knåda den smidig. Plasta in de båda degbitarna var för sig och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.
- Kavla ut den ljusa degbiten till en rektangel (ca 20×30 cm) på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut den mörka degen lika stor vid sidan av. Pensla den naturella degen med lite vatten och lägg sedan den
- kanelkryddade degen ovanpå. Ta några tag med kaveln så att den fastnar. Rulla sedan ihop till en tajt rulle. Plasta in och låt vila i kylen en stund.
- Skär kakrullen i ca 1 cm tjocka skivor med en vass kniv och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. De ska inte får färg.
Här hittar du receptet på Camillas havrekakor med kokos