Havrekaka med kokos
Havrekaka med kokos
6 ingredienser
30 min
Busenekel småkaka som är försvinnande god. Perfekt att göra med barn då det bara är att röra ihop ingredienserna och sen klicka ut på plåt.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Rör smör och socker smidigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, använd ett msk-mått.
- Grädda i mitten delen av ugnen cirka 12–15 minuter. Tips! När det är 5 minuter kvar, tryck till kakorna lätt med en träslev så spricker kakorna upp lätt och får ett fint utseende.
- Låt svalna på plåten.
Tips! Här hittar du receptet på Camillas kanelbullesmåkakor från samma avsnitt.