Kanelbullar med mandelremons
Kanelbullar med mandelremons
12 ingredienser
5 h
Stjärnkonditor Magnus Johanssons saftiga kanelbullar med mandelmassa.
Tips! På samma deg kan du göra släta bullar. Använda samma deg som i receptet, kavla ut 5 mm tjock, stick sedan ut rundlar men ett hål i mitten och låt jäsa på bakplåtspapper.
Bakas sedan gyllenbruna och låt svalna, penslas med smält smör och doppas sedan i kanelsocker.
Ingredienser
Kanelbullar
- 500 g mjölk
- 1 kg vetemjöl
- 40 g jäst (ekologisk)
- 150 g rörsocker
- 60 g ägg
- 10 g salt
- 200 g smör
Mandelremons
- 250 g mandelmassa
- 200 g smör
- 20 g malen kanel
- ägg, lätt uppvispat till pensling
- pärlsocker
Gör så här
Deg
- Till vetedegen så blanda mjölk, 500 g vetemjöl, jäst, socker och ägg till en fördeg. Låt stå i ca 45 minuter.
- Tillsätt därefter återstående mängd mjöl och salt och blanda till en styv deg och montera sedan ned smöret klickvis i degen under bearbetning. Om du blandar för hand, tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader.
- Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
Remons
- Riv mandelmassa och lös sedan upp med smöret som klickas i pö om pö. Blandas sedan väl med kanelen.
Utbakning
- Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på mandelmassa/smör samt kanel (rikligt).
- Vik samman och sporra upp degen i smala längder och rulla ihop till knutar. Låt jäsa ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Pensla bullarna med uppvispade ägg och lägg på pärlsocker. Baka i ca 10-12 minuter.