Kanel- och honungsbakade äpplen

NYHET
Kanel- och honungsbakade äpplen
Foto: Tv4

Kanel- och honungsbakade äpplen

10 ingredienser

30 min

Bakade äpplen med honung och kanel som serveras med en klick grädde blir ett gott avslut på en trevlig middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 smördeg, kyld på rulle
  • 3-4 äpplen granny smith
  • smör (att steka i)
  • 1 krm malen kanel
  • 2 msk flytande honung
  • mandelspån
  • flingsalt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker (till pudring vid servering)

Gör så här

  1. Dela smördegsarken på mitten för att få fyra rutor.
  2. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
  3. Skär äpplena i tunna skivor och stek dem i en stekpanna med smör samt krydda med kanel.
  4. Lägg äpplena i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och toppa med mandelspån, kanel och flingsalt.
  5. Lägg en smördegsplatta på varje hög med äpple och baka i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  6. Ta ut äpplena från ugnen. Låt dem svalna något innan du vänder upp dem på tallrikar så att smördegen hamnar neråt.
  7. Vispa grädde fluffigt tillsammans med vaniljsocker.
  8. Servera de bakade äpplena tillsammans med en rejäl klick grädde och avsluta med att pudra över florsocker.