Rulader med gräddsås serveras ofta som traditionell söndagsmiddag. Den här såsen är dock mer kryddad än den traditionella varianten. Potatismos och rårörda lingon passar bra att servera till.
Skär ättiksgurkorna i halvor på längden. Skala moroten och skär i grova bitar. Skala och hacka löken fint. Lägg köttskivorna på arbetsbänken, bre dem med senap och krydda med salt och peppar. Fördela baconskivorna och gurkbitarna på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna i smör och ta sedan upp dem ur pannan. Lägg i lök och morotsbitar och fräs i 3 minuter. Lägg tillbaka ruladerna, tillsätt buljongen och låt koka upp. Lägg på en lock och sjud på svag värme i 40 minuter. Ta då upp ruladerna och grönsakerna med hålslev och håll dem varma.
Smula ädelosten och hacka sardellfilén fint. Häll grädden i buljongen och tillsätt även ädelost, sardellhack och gelé. Rör om och låt koka upp. Låt sjuda i 2 minuter och smaka av om mer kryddning behövs. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt. Låt sjuda på svag värme tills såsen tjocknar. Sila den över ruladerna, garnera med persilja och servera med potatismos och rårörda lingon.