Kalvlever med sherryvinäger

Kalvlever med sherryvinäger
Foto: TV4

Rotfruktsstrimlor och vinäger ger fin smakbrytning i det här leverreceptet, och allt fett som behövs är lite olja till grillpannan. Sockerärter passar särskilt bra till, men välj grönsaker efter smak och tillgång.

27 april 2009
4

Du behöver

  • 4 skivor, 400 g, kalvlever
  • 2 dl mörk köttbuljong
  • 4 msk sherryvinäger
  • 2 morötter
  • 1 bit, 100 g, rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk smör
  • lite matolja till grillpannan
  • salt och vitpeppar
  • 200 g sockerärter

Gör så här

  1. Ansa och skölj morötter, rotselleri och purjo. Hacka persilja, morötter, selleri och purjolök ganska fint.
  2. Fräs grönsakshacket i lite smör eller olivolja utan att det tar färg. Stänk över vinägern och låt den koka in. Fyll på med köttbuljong och låt alltsammans koka in 15-20 minuter. Tillsätt persiljan och en klick smör. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  3. Salta och peppra levern och grilla den lätt rosa ca 3 minuter på varje sida. Grillar du i en grillpanna ska pannan penslas med matolja. Grillar du över träkol kan levern penslas med lite olja. Grilla med gallret en bit ifrån glöden.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept