Kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré

Kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré
Foto: Tv4

Kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré

Av: Anna - Hedemora

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1 h 20 m

Imponera på gästerna med en läcker huvudrätt bestående av kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré med rödvinssås och stekta svartrötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvfilé
  • 150 g svartrot
  • smör, till stekning

Potatispuré

  • 600 g potatis
  • 2 jordärtskockor
  • 10 g hösttryffel
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör

Rödvinssås

  • färsk timjan
  • 2 champinjoner
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl rött vin
  • salt
  • svartpeppar
  • citronskal

Till servering

  • 5 g tryffel

Gör så här

Kalvfilé

  1. Stek kalven cirka 15 minuter och låt vila. Skiva upp.

Svartrötter

  1. Stek svartrötterna i smör.

Potatispuré

  1. Koka potatisen och jordärtskockorna tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt riven tryffel, 1 dl grädde och 1 msk smör och mixa slät med stavmixer. Strö flagor av tryffeln på moset vid servering.

Rödvinssås

  1. Fräs timjan, champinjoner, morot och lök med 2 msk smör tills det blir mjukt.
  2. Häll i vinet och låt reducera tills det bara är cirka hälften kvar. Smaka av med salt, peppar och citronskal.