Kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré

1 röst
1 h 20 m
4

Imponera på gästerna med en läcker huvudrätt bestående av kalvfilé med tryffelkryddad potatispuré med rödvinssås och stekta svartrötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvfilé
  • 150 g svartrötter
  • smör, till stekning

Potatispuré

  • 600 g potatis
  • 2 jordärtskockor
  • 10 g hösttryffel
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör

Rödvinssås

  • färsk timjan
  • 2 champinjon
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl rödvin
  • salt
  • svartpeppar
  • citronskal

Till servering

  • 5 g tryffel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kalvfilé
    Stek kalven cirka 15 minuter och låt vila. Skiva upp.
  2. Svartrötter
    Stek svartrötterna i smör.
  3. Potatispuré
    Koka potatisen och jordärtskockorna tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt riven tryffel, 1 dl grädde och 1 msk smör och mixa slät med stavmixer. Strö flagor av tryffeln på moset vid servering.
  5. Rödvinssås
    Fräs timjan, champinjoner, morot och lök med 2 msk smör tills det blir mjukt.
  6. Häll i vinet och låt reducera tills det bara är cirka hälften kvar. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

Laddar fler recept...