Kalvfärsburgare

0 röster
30 m
6-8
Kalvfärsburgare
Foto: Eva Hildén

”De här burgarna kan du laga i god tid och servera som en rätt på buffé. Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller valnötskärnor.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Visa mer
30 m
6-8

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 skiva baguette, ca 3 cm
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 burk ricottaost (125 g)
  • 3 msk kruspersilja, finhackad
  • 3 msk hasselnötskärnor, finhackade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • senap
  • ranchdressing
  • tomatskivor
  • färska örter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smula baguetten och lägg det i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Låt stå ca 15 minuter och rör med en gaffel till en slät massa. Blanda i persiljan och nötterna. Blanda i färsen.
  2. Forma färsen till 6–8 bullar. Stek dem i smöret ca 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Dela och grilla eller rosta bröden under tiden. Lägg biffarna mellan bröden med senap, ranchdressing, tomatskivor och örter.
13 maj 2019

Laddar fler recept...