Kalvfärsburgare

0 röster
30 m
6-8
Kalvfärsburgare
Foto: Eva Hildén

”De här burgarna kan du laga i god tid och servera som en rätt på buffé. Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller valnötskärnor.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Visa mer
30 m
6-8

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 1 skiva baguette, ca 3 cm
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 burk ricotta, 125 g
  • 3 msk kruspersilja, finhackad
  • 3 msk hasselnötskärnor, finhackade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • senap
  • ranchdressing
  • tomatskivor
  • färska örter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smula baguetten och lägg det i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Låt stå ca 15 minuter och rör med en gaffel till en slät massa. Blanda i persiljan och nötterna. Blanda i färsen.
  2. Forma färsen till 6–8 bullar. Stek dem i smöret ca 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Dela och grilla eller rosta bröden under tiden. Lägg biffarna mellan bröden med senap, ranchdressing, tomatskivor och örter.
13 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...