Kalvfärsburgare

Kalvfärsburgare
Foto: Eva Hildén
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Kalvfärsburgare

3

3 steg att laga

15 ingredienser

30 m

”De här burgarna kan du laga i god tid och servera som en rätt på buffé. Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller valnötskärnor.”/Lena Söderström

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 500 g kalvfärs
  • 1 skiva baguette, ca 3 cm
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 burk ricotta [125 g]
  • 3 msk färsk kruspersilja, finhackad
  • 3 msk hasselnötter, finhackade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • senap
  • ranchdressing
  • skivor tomat
  • färska örter, hackade

Gör så här

  1. Smula baguetten och lägg det i en bunke. Tillsätt ägg, vitlök, salt, peppar och ricotta. Låt stå ca 15 minuter och rör med en gaffel till en slät massa. Blanda i persiljan och nötterna. Blanda i färsen.
  2. Forma färsen till 6–8 bullar. Stek dem i smöret ca 3 minuter på varje sida. Efterstek utan lock ca 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
  3. Dela och grilla eller rosta bröden under tiden. Lägg biffarna mellan bröden med senap, ranchdressing, tomatskivor och örter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer