Kalvfärsbiffar med rödbetor, serveras med gräddsås och potatisskivor

45m
4
Kalvfärsbiffar med rödbetor, serveras med gräddsås och potatisskivor
Foto: TV4

Saftiga biffar på kalvfärs och rödbetor, serveras med ugnstekt potatis och gräddig sås.

Dryckesförslag: Vin; Zensa – Primitivo

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 oktober 2017
45m
4

Du behöver

Potatisskivor

  • 900 g fast potatis
  • 0,5 msk olja
  • 0,5 msk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Biffar

  • 2 rödbetor
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g kalvfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja

Sås

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 köttbuljong

Garnering

  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

  1. Potatis
    Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
  2. Skölj och skiva potatisen och blanda den med olja, salt, peppar och timjan.
  3. Häll över potatisen på den varma plåten och placera den i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  4. Spara lite plats på främre delen av plåten till biffarna.
  5. 
Biffar
    Skala och riv rödbetorna grovt.
  6. Blanda ströbröd med vatten och låt det svälla någon minut.
  7. Blanda sedan i färsen, senap, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta.
  8. Forma blandningen till 8 jämnstora biffar och bryn dem lätt i en oljad stekpanna, i ca 2–3 minuter på varje sida.
  9. Placera biffarna på samma plåt som potatisen och stek ytterligare i 6 minuter.
  10. 
Sås
    Vispa ihop grädde, vatten, majsstärkelse och smulad buljongtärning.
  11. Häll det i stekpannan och låt koka några minuter under omrörning.
  12. Servering
    Servera biffarna med potatisen och såsen, garnera med persilja.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept