Kalv i dill
Kalv i dill
18 ingredienser
2 h
Kalv i dill ”Etoile style” är långkok på kalv eller annat grytkött man sparat i frysen. Servera med chipotlesmör, lök och kräm på palsternacka och potatis för en riktigt festlig huvudrätt!
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Långkok
- 2 kg grytbitar av nöt (av kalv eller annan önskad råvara)
- 1 gul lök
- 1 king solo vitlök
- smör
- 1 tsk ättiksprit 12 %
- salt
Chipotlesmör
- 50 g smör
- 2 chipotlechilifrukt
Kräm på palsternacka och potatis
- 5-6 potatisar (medelstora)
- 500 g palsternacka
- 150 g grädde
- 80 g smör
- salt
Picklesskum
- 20 g ättiksprit 12 %
- 40 g strösocker
- 60 g vatten
- 1 tsk lecitin
Servering
- dill
Gör så här
Långkok
- Fräs på köttet och lägg i en gryta tillsammans med lök, vitlök och vatten. Låt koka i ca 2–3 timmar.
- Sila av och låt svalna. Koka ner lagen tills en tredjedel återstår och mixa ihop med lite smör, ättika och salt.
Chipotlesmör
- Bryn 50 g smör med två chipotlechilifrukt och vispa ihop med resten av det osmälta smöret. Stryk ut och kyl ner. Bryt sedan i fina bitar.
Kräm på palsternacka och potatis
- Koka potatis och palsternacka mjuk. Mixa tillsammans med grädde och 80 g smör. Salta!
Picklesskum
- Koka ihop 20 g ättika, socker, vatten och lecitin och mixa innan servering.
Servering
- Lägg krämen i botten på en tallrik.
- Toppa köttet med den nedkorta lagen, lägg på en skiva chipotlesmör samt skumma upp picklesskummet. Toppa med dill. Servera!