Kålpytt med stekt ägg

koket.se
Kålpytt med stekt ägg
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kålpytt med stekt ägg

13 ingredienser

15 m

Tänk att något så enkelt som en pytt kan få smaklökarna att dansa! Grön pytt med stekt blomkål, vitkål, svartkål och brysselkål. Serveras med het gräddfilsdressing och stekt ägg.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pytt

  • 0,5 blomkål
  • 0,25 vitkål
  • 200 g svartkål
  • 10 brysselkål, kokta
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 2 msk worcestersås

Het gräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk rökt paprikapulver, milt
  • 2 tsk sriracha
  • salt

Servering

  • 4 ägg, stekta
  • 1 ask krasse, klippt

Gör så här

Pytt

  1. Dela alla ingredienser i mindre bitar. Fräs vitkål och blomkål ordentligt i olja.
  2. Tillsätt smör, svartkål och halverade brysselkål mot slutet. Smaka av med salt, peppar och worcestersås.

Het gräddfil

  1. Blanda allt och smaka av med salt.

Servering

  1. Servera kålpytten med stekt ägg, smörgåskrasse och het gräddfil.