• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kålpytt med stekt ägg

Kålpytt med stekt ägg
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Kålpytt med stekt ägg

4 steg att laga

13 ingredienser

15 m

Tänk att något så enkelt som en pytt kan få smaklökarna att dansa! Grön pytt med stekt blomkål, vitkål, svartkål och brysselkål. Serveras med het gräddfilsdressing och stekt ägg.

Ingredienser

4 portioner

Pytt

  • 0,5 blomkål
  • 0,25 vitkål
  • 200 g svartkål
  • 10 brysselkål, kokta
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 2 msk worcestersås

Het gräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk rökt paprikapulver, milt
  • 2 tsk sriracha
  • salt

Servering

  • 4 ägg, stekta
  • 1 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Pytt
    Dela alla ingredienser i mindre bitar. Fräs vitkål och blomkål ordentligt i olja.
  2. Tillsätt smör, svartkål och halverade brysselkål mot slutet. Smaka av med salt, peppar och worcestersås.
  3. Het gräddfil
    Blanda allt och smaka av med salt.
  4. Servering
    Servera kålpytten med stekt ägg, smörgåskrasse och het gräddfil.