Kålpytt med stekt ägg

19 röster
15 m
4
Kålpytt med stekt ägg

Tänk att något så enkelt som en pytt kan få smaklökarna att dansa! Grön pytt med stekt blomkål, vitkål, svartkål och brysselkål. Serveras med het gräddfilsdressing och stekt ägg.

15 m
4
4 portioner

Du behöver

Pytt

  • 0,5 blomkål
  • 0,25 vitkål
  • 200 g svartkål
  • 10 brysselkål, kokta
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 2 msk worcestersås

Het gräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk rökt paprikapulver, milt
  • 2 tsk sriracha
  • salt

Servering

  • 4 ägg, stekta
  • 1 ask krasse, klippt

Gör så här

  1. Pytt
    Dela alla ingredienser i mindre bitar. Fräs vitkål och blomkål ordentligt i olja.
  2. Tillsätt smör, svartkål och halverade brysselkål mot slutet. Smaka av med salt, peppar och worcestersås.
  3. Het gräddfil
    Blanda allt och smaka av med salt.
  4. Servering
    Servera kålpytten med stekt ägg, smörgåskrasse och het gräddfil.
7 januari 2017