Kalops

Kalops
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalops

10 ingredienser

Ordet kalops kommer från engelskans collop, som betyder liten köttbit. Koka kalops på högrev eller andra grytbitar av nöt.

Ingredienser

portioner

Kalops

  • 1,5 kg högrev (eller märgpipa)
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 l köttbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Kalops
    Skala och tärna lök och morötter och skär köttet i 2 centimeter stora grytbitar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det, lite i taget, i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Bryn lök och morötter i stekpannan och lägg ner dem i grytan.
  3. Pudra över vetemjölet, slå på buljong och lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka grytan sakta i ca 1 timme eller tills köttet är mört. Servera din kalops med kokt potatis.