Kållåda

Kållåda
10 ingredienser
45 m
En härlig kållåda med vegofärs, grädde och ost blir en perfekt hösträtt att laga i veckan.
Ingredienser
- 2 gula lökar
- ca 0,5 spetskål
- 2 dl vatten
- 700 g vegofärs
- neutral olja
- 1 dl grädde
- 3 dl riven ost
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Servering
- vinbär, picklade
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva lök och spetskål tunt.
- Stek löken mjuk i en stekpanna.
- Tillsätt kålen och stek tills den har fått lite yta.
- Häll på vatten och strö över en nypa flingsalt. Låt kålen bli mjuk och vattnet reducera. Har vattnet reducerats bort men kålen är fortfarande hård så häll på mer vatten.
- Stek färsen krispig i rikligt med olja.
- Blanda kål och färs i en bunke tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Tryck ner blandingen i en form och toppa med ost.
- Baka i ugnen i ca 25 minuter, osten ska få fin färg.
Servering
- Servera kållådan med picklade vinbär.