Kall vanilj-kon med hallonsås

6h
4 - 6
Kall Kon
Foto: TV4

Söt vaniljglass, i kon form, serveras med syrlig hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 oktober 2017
6h
4 - 6

Du behöver

Glass

  • 5 dl grädde, 40%
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 2 tsk vaniljpulver, ekologiskt

Sås

  • 3 dl frysta hallon

Garnering

  • 4 färska hallon
  • vatten

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden tills att den börjar hålla ihop.
  2. Häll i den kondenserade mjölken.
  3. Vispa 2 minuter till.
  4. Ha i vaniljpulvret och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Häll upp i konformade glas eller valfri behållare. Små kesoburkar med lock är utmärkta då de är stapelbara.
  6. Sätt in i frysen i minst 6 timmar.
  7. Jag använder en slickepott att få ut glassen ur glaset. Låt glassen stå framme någon minut så går det lättare .  
  8. Hallonsås
    Häll hallonen i kastrull, tillsätt lite vatten.
  9. Använd en stavmixer för att mixa hallonen.
  10. Såsen är klar när den har blivit slät och varm.
  11. Servering
    Få ut glassen ur det konformade glaset och ställ konen på tallrik.
  12. Lägg lite hallonsås på fatet du serverar glassen på och servera resten bredvid i en såskanna för att fylla på med.
Kommentera receptet

Fler goda recept