Kall vanilj-kon med hallonsås

Kall Kon
Foto: TV4

Kall vanilj-kon med hallonsås

Av: Johan - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

6h

Söt vaniljglass, i kon form, serveras med syrlig hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 2 tsk vaniljpulver (ekologiskt)

Sås

  • 3 dl frysta hallon

Garnering

  • 4 färska hallon
  • vatten

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden tills att den börjar hålla ihop.
  2. Häll i den kondenserade mjölken.
  3. Vispa 2 minuter till.
  4. Ha i vaniljpulvret och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Häll upp i konformade glas eller valfri behållare. Små kesoburkar med lock är utmärkta då de är stapelbara.
  6. Sätt in i frysen i minst 6 timmar.
  7. Jag använder en slickepott att få ut glassen ur glaset. Låt glassen stå framme någon minut så går det lättare .

Hallonsås

  1. Häll hallonen i kastrull, tillsätt lite vatten.
  2. Använd en stavmixer för att mixa hallonen.
  3. Såsen är klar när den har blivit slät och varm.

Servering

  1. Få ut glassen ur det konformade glaset och ställ konen på tallrik.
  2. Lägg lite hallonsås på fatet du serverar glassen på och servera resten bredvid i en såskanna för att fylla på med.