Kall gurksoppa med kryddiga pumpafrön

NYHET
Kall gurksoppa med kryddiga pumpafrön
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kall gurksoppa med kryddiga pumpafrön

16 ingredienser

30 min

Ta med den här fräscha soppan på utflykten i en kyltermos för att hålla den kall. Förvara pumpafröna i en separat burk och mixa gärna soppan kvällen innan för att smakerna ska sätta sig.

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka [ca 1 kg]
  • 65 g tahinipasta
  • 2 msk olivolja (plus extra till servering)
  • 2 citroner, sakl och saft
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g dill
  • 20 g mynta
  • 20 g persilja
  • 100 g is
  • 0,5 tsk aleppopeppar
  • pumpakärnor
  • chilipulver
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 1 tomat, tärnad
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala gurkan, ta bort kärnorna och skär den i bitar.
  2. Mixa gurkan med tahini, olivolja, citronsaft, citronskal, vitlök, örter, is och kryddor till en slät soppa.
  3. Rosta pumpafröna i olja tillsammans med chili tills de börjar poppa.

Servering

  1. Servera soppan kall och toppa med pumpafrön, tomat och olivolja.