Kalkonschnitzel på bädd av paprikafräs

Kalkonschnitzel på bädd av paprikafräs
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalkonschnitzel på bädd av paprikafräs

11 ingredienser

Både färskt kalkonbröst och färdiga schnitzlar av kalkon blir allt vanligare i våra butiker. Servera köttet med ett gott grönsaksfräs.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskt kalkonbröst, i skivor
  • vetemjöl, till panering
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Krydda kalkonschnitzlarna med salt och peppar, vänd dem i vetemjöl och bryn sakta i smör, 2–4 minuter på varje sida beroende på tjockleken.
  2. Skala och skiva löken och vitlöken och strimla paprikan. Fräs löken utan att den tar färg, tillsätt vitlök och paprika och några droppar vatten. Låt puttra under lock i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt tomatkrosset och låt koka ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Strö över de hackade örterna före servering.