Blanda sedan alla ingredienserna till en fin färs.
Vitkål
Koka upp vatten med salt.
Skär bort mittstocken på kålen och lägg ner den i kastrullen.
Lyft upp bladen ett och ett och kyl ner dem i isvatten.
Skär bort de grova nerverna på bladen och torka dem väl.
Dolmar
Linda in färsen i kålbladen och fäst ihop bladen till dolmar med hjälp av tandpetare.
Stek dolmarna i lite olja och smör tills de har fått fin färg.
Häll på lite sirap och kalvfond så att det täcker dolmarna.
Låt sedan dolmarna gå klart i nedre delen av ugnen, på 200 grader i cirka 30-45 minuter. (Ös gärna kalvfonden någon gång över dolmarna under tillagningen i ugnen).
Koka ner såsen till lämplig konsistens och smaka av med salt och vitpeppar.
Servering
Servera kåldolmarna med rårörda lingon och kokt potatis eller potatispuré.
Önskar du en gräddsås så tillsätt bara lite grädde när kokar såsen.