200 g svamp (Karl Johan, skogschampinjoner, shitakke)
japansk soja
Servering
3 svampar, hyvlade
krasse
savoykål (eller annan kål)
Gör så här
Karl-Johan dumpling
Skala löken och hacka den fint.
Skär karljohansvampen i 0,5 cm kuber. Bryn allt i panna med smör tills vätskan har försvunnit.
Tillsätt en knivsudd av den malda fänkålen. Häll svampen i en sil och låt det kallna.
Lägg lite av svampblandningen i mitten av ett wontonblad. Använd det uppvispade ägget som ett klister runt kanterna på wontonbladet. Vik över ena sidan på bladet och täck svampblandningen. Knip åt i kanterna och försök få bort all luft runt svampblandningen.
Kålbuljong
Skiva vitkålen och löken. Rosta vitkålen och den gula löken i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
Lägg allt i en vakuumpåse eller tjockare plastpåse tillsammans med timjan och svamp och låt ligga över natten i rumstemperatur.
Koka vakuumpåsen i en kastrull med vatten i ca 1 timme eller ånga i ugn.
Sila ut vätskan hur vakuumpåsen och använd som buljong.
Tillsätt 3 dl vatten och en skvätt japansk soja.
Lägg ner dumplingen i buljongen några minuter innan servering.
Servering
Lägg dumplings i en skål tillsammans med strimlad och ångad savoykål, hyvlad svamp och krasse.