I samarbete med Svensk Potatis

Kål- och potatispudding

4 röster
60 m
4
Svensk potatis Kål- och potatispudding
Foto: Svensk potatis

Det är alltid praktiskt med ”all-i-ett maträtter”, potatis och grönsaker! Det här recept är dessutom perfekt när du har potatis över som lätt kan användas till en maträtt dagen efter. I denna pudding kompletteras potatisen och vitkålen med äpplets syra och sötma.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • 400 g potatis
  • 500 – 750 g vitkål eller kålrabbi
  • 1 gul lök
  • 1 msk matfett
  • 3 äpplen
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 km vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Koka potatisen, skala och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form.
  3. Skär kålen i tärningar eller fina strimlor och koka dem mjuka.
  4. Skär potatisen i tunna skivor. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök långsamt i matfettet.
  5. Skär äpplen i tunna skivor.
  6. Varva kål, potatis, lök och äpplen formen.
  7. Äggstanning
    Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar och häll det över puddingen.
  8. Grädda puddingen i 30-40 min ugnen tills den har stelnat.
  9. Servera gärna med lingonsylt eller bacon.
28 september 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept