Kafta med potatis och tomat - Kebab i ugn

koket.se
Kafta med potatis och tomat - Kebab i långpanna
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Kafta med potatis och tomat - Kebab i ugn

10 ingredienser

1 h

Tacksam och lättlagad kebabrätt där hela rätten lagas i en form i ugnen. Färsen får smak av den marockanska kryddblandningen ras el hanout.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs (eller kalvfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1,5 msk ras el hanout, kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda)
  • 4 potatisar
  • 4 tomater
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan.
  3. Blanda det hackade och ras el hanout med färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär tomater och potatis i skivor.
  5. Bred ut färsen i en långpanna/ugnssäker form. Fördela först potatisskivorna över färsen, därefter tomatskivorna. Avsluta med att lägga på de konserverade körsbärstomaterna + juicen från tomaterna. Täck med aluminiumfolie.
  6. Tillaga i ugnen 30-40 minuter. Ta bort folien och tillaga ytterligare 10-20 minuter tills allt fått fin färg.