Kafta med potatis och tomat - Kebab i ugn

62 röster
1 h
4
Kafta med potatis och tomat - Kebab i långpanna
Foto: Tv4

Tacksam och lättlagad kebabrätt där hela rätten lagas i en form i ugnen. Färsen får smak av den marockanska kryddblandningen ras el hanout. 

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda)
  • 4 potatisar
  • 4 tomater
  • 400 g konserverade körsbärsomater
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka persiljan.
  3. Blanda det hackade och ras el hanout med färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär tomater och potatis i skivor.
  5. Bred ut färsen i en långpanna/ugnssäker form. Fördela först potatisskivorna över färsen, därefter tomatskivorna. Avsluta med att lägga på de konserverade körsbärstomaterna + juicen från tomaterna. Täck med aluminiumfolie.
  6. Tillaga i ugnen 30-40 minuter. Ta bort folien och tillaga ytterligare 10-20 minuter tills allt fått fin färg.
15 september 2018

Laddar fler recept...