Kaffeost med hjortron och grädde

Kaffeost med hjortron och grädde
Foto: TV4

Kaffeost med hjortron och grädde

Av: Hanna-Kaisa - Haparanda

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

20m

Kanelpudrad kaffeost, bakad i ugn, serveras med varma hjortron.

Dryckesförslag: Nederburg nr 2741 och kaffe

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl hjortron
  • strösocker (efter smak)
  • 1 kaffeost
  • 2 dl grädde 36 %
  • malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär kaffeosten i tärningar och lägg dem i en ugnsform.
  3. Häll grädden över.
  4. Sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Ta sedan upp tärningarna med en sked utan att ta med grädden och lägg dem i portionsskålar.
  6. Pudra på kanel.
  7. Värm hjortronen i en kastrull, sockra efter behag.
  8. Lägg sedan hjortronen på kaffeosten och servera.