Kaffeost med hjortron

6 röster
20 m
4

Hjortronsylt och vispgrädde tillsammans med ost som smält i kokkaffe.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g kaffeost
  • 3,5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Hjortronsylt

  • 4 dl hjortron
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • kokkaffe, på nymalda kaffebönor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sylt
    Blanda hjortron, socker och vatten i en kastrull. Låt bären stå och safta sig någon timme. Koka upp bären långsamt och koka sylten därefter kraftigt 2-3 minuter.
  2. Vispa grädden och blanda i vaniljsocker. Skär kaffeosten i små bitar och lägg på ett fat tillsammans med en klick grädde och hjortronsylt.
  3. Mal kaffebönorna och koka kaffet på spisen.
  4. Lägg några av ostbitarna i kaffekoppen. När kaffet är urdrucket, ät upp kaffeostbitarna i botten.
26 oktober 2015
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...