Kabanosskorv med parmesanstuvad blomkål

25 m
4
Spela video Kabanosskorv med parmesanstuvad blomkål
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 2 dl parmesan, riven
  • salt och vitpeppar
  • 6 kabanosskorvar
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 näve bladpersilja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter. Koka i 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av allt vatten och låt ånga av.
  2. Smält smöret i en kastrull. Finhacka vitlök och låt bubbla i smöret tillsammans med mjölet i någon minut. Häll på mjölk och låt det hela få ett uppkok. Sänk värmen, lägg i parmesan och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i blomkålen och rör om.
  3. Snitta korven på längden och stek den runtom tills den fått fin färg, ca 5 minuter. Servera korven genast tillsammans med blomkålsstuvningen. Toppa med lite rostad mandel och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Rivjärn från kända varumärken

Rivjärn från kända varumärken Se fler

Fler goda recept