Julskinka med örter och bacon, Ernsts goda recept

Julskinka med örter och bacon, Ernsts goda recept
Foto: Mikael Göransson

Ernst tar julskinkan till nya nivåer och både baconlindar den och tillsätter örter i griljeringen. En ny favorit på julbordet!

Tips! Använd gärna långa baconskivor om det går att få tag på hos er handlare, annars går det​ bra med vanlig men man får fålla den när man man flätar.

21 december 2017

Du behöver

  • 1 färdigkokt rimmad skinka
  • 300-400 g bacon
  • 1 dl skånsk grov senap
  • 1 msk honung
  • 1 äggvita
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad körvel
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Svåla av skinkan, hur mycket du tar bort är en smaksak.
  2. Blanda en griljering av senap, honung, äggvita, örterna och ströbröd. Täck skinkan med griljeringsröran.
  3. Klä skinkan i bacon och fläta ihop bacon till ett vackert flätmönster. Griljera i 180-200 grader grillfunktion, ca 15 minuter (håll uppsikt, tiden varierar från ugn till ugn).
Kommentera receptet

Fler goda recept