Julskinka med örter och bacon, Ernsts goda recept

Julskinka med örter och bacon, Ernsts goda recept
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Julskinka med örter och bacon, Ernsts goda recept

88

3 steg att laga

10 ingredienser

Ernst tar julskinkan till nya nivåer och både baconlindar den och tillsätter örter i griljeringen. En ny favorit på julbordet!

Ingredienser

  • 1 färdigkokt rimmad skinka
  • 300-400 g bacon
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 msk honung
  • 1 äggvita
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad körvel
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Svåla av skinkan, hur mycket du tar bort är en smaksak.
  2. Blanda en griljering av senap, honung, äggvita, örterna och ströbröd. Täck skinkan med griljeringsröran.
  3. Klä skinkan i bacon och fläta ihop bacon till ett vackert flätmönster. Griljera i 180-200 grader grillfunktion, ca 15 minuter (håll uppsikt, tiden varierar från ugn till ugn).