Rödkålspudding på nötfärs och dinkel

0 röster
4

Näringsrik och lättlagad rätt som görs på vintergrönsaker och lamm. Perfekt som vardagsmåltid - och som matlåda dagen efter. Då har den garanterat en ännu bättre smak.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl hel dinkel
  • 1 kg rödkål
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • vatten
  • 0,5 st gul lök
  • smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 2 dl kalvfond (fond och vatten)
  • 4 dl lingon
  • 1 dl socker
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka dinkel i 4 dl vatten i 15-20 minuter.
  3. Skär bort roten från kålhuvudet och hacka kålen.
  4. Fräs lite i taget av kålen i smör, salta och peppra. Tillsätt sirap och häll på vatten. Låt kålen småkoka tills den mjuknar, ciirka 5 minuter.
  5. Skala och hacka lök fint. Fräs löken snabbt i smör utan att den får färg. Blanda färs, ägg, fräst lök, och dinkel. Salta och peppra.
  6. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Lägg sedan hela färsblandningen och avsluta med ett lager av resten av kålen. Häll över kalvfond. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  7. Rör ihop lingon och socker. Servera med knäckebröd och en god ost.
22 november 2010
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept