Syltade paradisäpplen
Syltade paradisäpplen
7 ingredienser
Paradisäpplen är egentligen ett prydnadsträd som blommar vackert på våren. Om man inte vill lämna kvar dem så kan man sylta in dem. Ernst syltar in sina paradisäpplen i en lag med kanel, muskot, konjak och senap.
Kan förvaras i rumstemperatur.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 1 kg paradisäpplen
- ev 6 msk cognac
Lag
- 800 g strösocker
- 7 dl ättiksprit 12 %
- 2 kanelstänger
- 5 muskotblommor
- 1 tsk senapsfrö
Gör så här
- Skrubba och skölj äpplena rena och dra bort kvisten. Häll ner dem i kokande vatten en stund, då försvinner den beska smaken.
Lagen
- Koka ihop lagen. Sila bort vattnet från äpplena och häll sedan ner dem i lagen. Låt stå i ca 3 minuter. Ta upp äpplena och lägg ner dem i en syltburk, viktigt att burken är helt ren på insidan och tätt försluten. Fyll sedan upp burken med lagen.
- Om man vill kan man slå på 6 msk konjak på toppen.