Rostad mjuk pepparkaka med ädelost

110 röster
15 min
Rostad mjuk pepparkaka med ädelost
Foto: Monica Karlstein/TV4

Pepparkaka och ädelost tas till en ny nivå med dessa ljuvliga snittar. Mjuk pepparkaka som rostas toppas med ädelost och apelsinglaze.

Visa mer
15 min

Du behöver

  • mjuk pepparkaka
  • ädelost/grönmögelost
  • 1-2 dl honung
  • 1-2 msk olivolja
  • några kvistar färsk rosmarin
  • apelsinskal, finhackat
  • smör eller olivolja, att steka i

Garnering

  • apelsinskal
  • rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör.
  2. Koka ihop honung, olivolja, rosmarin och finhackat apelsinskal.
  3. Servera pepparkakan med en bit mögelost på och slå glazen ovanpå osten. Garnera med rosmarin och apelsinskal.
4 december 2014

Laddar fler recept