Lakritskola
Lakritskola
7 ingredienser
45 min
Ernsts goda julkola med lakritspulver.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk kakao
- 3 tsk lakritspulver
- 1 citron, endast skalet
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Klä en form (cirka 15x20 cm) med ett bakplåtspapper.
- Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning med träslev.
- Tillsätt kakaon när sockerblandningen blivit jämn. Koka nu tills blandningen blivit lite rinnig. Droppa då lite av blandningen i vatten och gör ett "kulprov". Om kulprovet blir bra ta då av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
- Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt med en visp.
- Häll kolablandningen i formen och strö till sist över citronraspen och flingsaltet.
- Ställ in formen i kylskåpet och låt stelna. Tag sedan ut den stela kolan och skär i önskad storlek och slå in i bakplåtspapper.