Gammeldags inlagd sill med apelsin

Gammeldags inlagd sill med apelsin
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Gammeldags inlagd sill med apelsin

186

9 ingredienser

Ernst är en riktig hejare på att göra god sill. Här är hans recept på inlagd sill med apelsin, purjolök och rödlök.

Ingredienser

  • 8 urvattnade sillfiléer

Lag

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Kryddning

  • 3 rödlökar
  • 1 apelsin
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 0,5 purjolök (det gröna)

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen och låt svalna.
  2. Skär sillen i cm-stora skivor och lägg dem i en form eller bunke.
  3. Häll lagen över sillen.
  4. Skär löken och apelsinen i skivor, strimla purjolöken fint. Strö löken och apelsinskivorna över sillen.
  5. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad.
  6. Häll över allt i glasburkar.