Josses kyckling med rotfrukter och timjan
Josses kyckling med rotfrukter och timjan
23 ingredienser
En massa härliga rotfrukter i ugnen med kyckling ovanpå. Serveras med Hugos aioli, för den som vill ha.
Ingredienser
- 700 g kycklinginnanlår
- 8 potatisar
- 6 morötter
- 2 palsternackor
- gul lök, olika sorter som röd/schalotten/gul (mängd beroende på hur mycket ni gillar lök)
- körsbärstomater
- färsk timjan
- olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
marinad
- 2 msk japansk soja
- 0,5 vitlök, solo
- 2 msk olivolja
- limefrukt
Hugos aioli
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs
- färsk basilika
- 0,5 vitlök, solo
- chiliflakes
- limesaft
- En dutt curry
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Kyckling
- Tina kycklinginnanlåren.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad
- Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Lägg kycklingen i den lätta marinaden. Medan det gottar till sig skalar du rotfrukterna.
Rotfrukter
- Hacka alla rotfrukter i inte alltför stora bitar likaså löken. Ju större bitar ju längre tid i ugnen och vice versa.
- Ta ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt.
- Fördela ut rotfrukterna jämnt över plåten.
- Lägg på den lätt marinerade kycklingen och cocktailtomaterna.
- Klipp på färsk timjan och ringla över olivolja och salta lite lätt.
- In med hela härligheten i ugnen ganska högt upp.
- Maten är färdig efter ca 30 minuter om du inte delat potatisen i alltför stora bitar!
Aioli
- Hacka vitlöken och basilikan.
- Blanda med crème fraiche och majonnäs, smaka av med kryddorna.