Kryddig quinoa med ingefära

Kryddig quinoa med ingefära
Foto: TV4
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Kryddig quinoa med ingefära

3

9 ingredienser

Quinoa är en nyttig ersättare till ris och pasta. Här får quinoan god smak av ingefära, rökt paprikapulver och gojibär.

Ingredienser

portioner4

Så kokar du 3 dl quinoa

  • 2 dl quinoa
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk havssalt (eller lantbuljong)

Kryddig quinoa

  • 1 msk extra virgin olivolja (mild)
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 msk gojibär (torkade)
  • 2 krm rökt paprikapulver
  • 3 dl quinoa, kokt (ljus)

Gör så här

  1. Koka quinoa
    Ge quinoan ett snabbt uppkok i vatten. Häll av kokvattnet för att bli av med bitterämnena.
  2. Tillsätt 8 dl vatten och salt eller buljong och låt quinoan koka upp igen. Sänk värmen och låt puttra 10–12 minuter.
  3. Låt quinoan rinna av i en finmaskig sil och fluffa upp med gaffel.
  4. Kryddig quinoa
    Värm upp oljan i en panna och tillsätt lök och ingefära. Stek sakta på låg värme tills löken blivit genomskinlig.
  5. Tillsätt gojibär och paprikapulver och låt fräsa sakta på låg värme tills gojibären har mjuknat.
  6. Vänd ner quinoan och värm under omrörning.