Jordnöts- och chokladfudge

Jordnöts- och chokladfudge
Foto: Lena Söderström
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Jordnöts- och chokladfudge

5 ingredienser

20 min + 2-3 h i kylen

Julens mest lättgjorda och framför allt godaste fudge. Enda problemet är att det är omöjligt att bara ta en bit.

Ingredienser

portioner bitar

Jordnötssmörsfudge

  • 2,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 burk kondenserad mjölk sötad

Chokladfudge

  • 2,5 dl mörka chokladknappar
  • 1,25 dl hasselnötskräm (av nutellatyp)
  • 0,5 burk kondenserad mjölk sötad

Gör så här

  1. Klä en form, ca 20 × 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Mät upp ingredienserna till varje fudge i varsin panna eller liten tjockbottnad kastrull. Värm på ej för stark värme under omrörning tills ingredienserna smälter till en jämn massa.
  3. Varva de båda fudgesorterna i klickar i formen, jämna till ytan. Låt svalna.
  4. Täck med plastfilm och låt stå kallt 2–3 timmar. Skär fudgen i kuber