Jordnöts- och chokladfudge
Jordnöts- och chokladfudge
5 ingredienser
20 min + 2-3 h i kylen
Julens mest lättgjorda och framför allt godaste fudge. Enda problemet är att det är omöjligt att bara ta en bit.
Ingredienser
Jordnötssmörsfudge
- 2,5 dl jordnötssmör
- 0,5 burk kondenserad mjölk sötad
Chokladfudge
- 2,5 dl mörka chokladknappar
- 1,25 dl hasselnötskräm (av nutellatyp)
- 0,5 burk kondenserad mjölk sötad
Gör så här
- Klä en form, ca 20 × 20 cm, med bakplåtspapper.
- Mät upp ingredienserna till varje fudge i varsin panna eller liten tjockbottnad kastrull. Värm på ej för stark värme under omrörning tills ingredienserna smälter till en jämn massa.
- Varva de båda fudgesorterna i klickar i formen, jämna till ytan. Låt svalna.
- Täck med plastfilm och låt stå kallt 2–3 timmar. Skär fudgen i kuber