Jordgubbssoppa med mandelbiskvier och mascarponekräm

60 m
4

En riktigt somrig dessert med perfekt blandning av varmt och kallt! Varm jordgubbssoppa toppad med mandelbiskvier och en kräm på mascarpone, yoghurt, grädde.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

15 maj 2017
60 m
4

Du behöver

Jordgubbssoppa

  • 1 kg frysta eller färska jordgubbar
  • 4 msk vatten
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • färsk mynta, efter smak

Biskvier

  • 1 äggvita
  • 100 g mandelmassa

Servering

  • 6 färska jordgubbar
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 1 lime
  • jordgubbssorbet

Gör så här

  1. Jordgubbssoppa
    Lägg jordgubbar, vatten, vinäger och socker i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält, ta sedan bort från värmen.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna. Tillsätt fröna och myntan och mixa soppan slät.
  3. Sila soppan den den blir ännu slätare.
  4. Biskvier
    Sätt ugnen på 225 grader och separera äggvitan från gulan.
  5. Riv mandelmassan.
  6. Vispa äggvitan till ett skum och blanda ihop med mandelmassan.
  7. Klicka ut max teskedsstora klickar på bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5–7 minuter.
  8. Servering
    Blanda samman mascarpone med yoghurt och grädde. Servera soppan med de färska jordgubbarna, lime och jordgubbssorbet på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept