Jordgubbspannkakor

Jordgubbspannkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbspannkakor

8 ingredienser

Egentligen kan man apelsinmarinera och rulla in alla slags frukter och bär i pannkakor. Det är bara att välja det som passar efter säsong. Lite vaniljglass är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • strösocker
  • salt
  • 5 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 l jordgubbar, i skivor
  • 1 dl apelsin, pressad
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° övervärme. Vispa ihop en pannkakssmet och låt den svälla en kvart.
  2. Grädda sedan tunna pannkakor på vanligt sätt.
  3. Skiva jordgubbarna och lägg dem att dra i saften.
  4. Ta fram en ugnsfast form och smöra den.
  5. Lägg jordgubbarna på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i formen. Slå spadet på sidan i fatet. Sikta florsockret över och ställ in formen i ugnen tills sockret smält.