Jordgubbscheesecake med pekannötter

Jordgubbscheesecake med pekannötter
Foto: Tv4

Jordgubbscheesecake med pekannötter

Av: Karin - Västervik

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

En krämig jordgubbscheesecake med pekannötter blir ett sött och gott avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 3 dl digestivekex, smulade
  • 120 g smör, smält
  • ca 1 dl pekannötter, rostade och hackade
  • ca 0,5 dl farinsocker

Fyllning

  • 450 g färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • ca 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • ca 0,5 dl jordgubbar, delade i halvor
  • florsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att göra botten. Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker. Tumma ut degen i en ugnsfast form och grädda i ugnen i 12 minuter. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt den svalna.
  3. Blanda philadelphiaost och florsocker tills smeten är krämig och fluffig. Tillsätt crème fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.
  4. Häll fyllningen över botten och lägg jordgubbar snyggt ovanpå. Pudra över med florsocker och garnera med citronmeliss.