Jordgubbar och grädde i modern tappning

NYHET
Jordgubbar och grädde i modern tappning
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Jordgubbar och grädde i modern tappning

11 ingredienser

20 min + tid i kyl

Jordgubbar med grädde är en oslagbar kombination. Den här versionen av Jonas Lagerström är en modern tappning som inte kommer göra dig besviken.

Ingredienser

portioner4 - 6

Glass

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 120 g strösocker
  • 1 gelatinblad

Tillbehör

  • 500 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl grädde

Servering

  • 1 förp atsinakrasse

Gör så här

Glass

  1. Blanda alla ingredienser till glassen och värm till 83 grader.
  2. Låt glassmeten kallna helt och kör den sedan i en glassmaskin.

Tillbehör

  1. Koka 300 g jordgubbar, halva vaniljstången och socker till en kompott, ca 15-20 minuter.
  2. Dela resten av jordgubbarna i mindre bitar.
  3. Dela chokladen i bitar och rosta bitarna i ugnen på 150 grader i 10 minuter.
  4. Mixa sedan chokladen till ett pulver.
  5. Vispa grädden med resten av vaniljen.

Servering

  1. Servera jordgubbarna med jordgubbskompott, glass, grädde, chokladpulver och atsinakrasse.