”Balsamvinäger och honung lyfter jordgubbarna – och den krämiga zabaglionen med mascarpone gör det extra gott. Vill du ha fluff? Kör den i en sifon!” /Louise Johansson
Ingredienser
Zabaglione
1 gelatinblad
100 g äggula [ca 5 st]
250 g sockerlag
150 g mascarpone
0,5 dl marsalavin
Sockerlag
180 g strösocker
30 g glykos
100 g vatten
Jordgubbar
400 g jordgubbar, snoppade
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
Servering
1 dl marconamandel, hackade
crema di balsamico
Gör så här
Zabaglione
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa äggulorna till en krämig smet.
Sockerlag
Koka upp sockerlagen till 121 grader.
Zabaglione forts.
Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle i äggulesmeten samtidigt som du vispar.
Vispa krämen fluffig på medelhastighet tills den svalnat.
Rör mascarponen mjuk och blanda med en tredjedel av krämen.
Vänd i resterande kräm och smaksätt med marsala.
Häll eventuellt upp i sifon och ladda med en patron.
Jordgubbar
Dela jordgubbarna och blanda med honung och balsamvinäger.
Servering
Strö lite mandel i botten på djupa skålar och lägg på jordgubbar.
Toppa med zabaglione och ringla gärna över balsamico eller en lagrad balsamvinäger.