Jordgubbar med vaniljkesella

Jordgubbar med vaniljkesella
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Jordgubbar med vaniljkesella

8 ingredienser

10 m

Söta jordgubbar tillsammans med fräsch vaniljkesella, riven vit choklad och ätbara blommor är en fröjd för alla sinnen. Tillsammans med en bit rostad sockerkaka kan det här bli en riktig succé i sommar!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl kvarg (kesella)
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 1 tsk florsocker
  • 0,5 citron (skal och saft)
  • 1 msk honung
  • 40 g vit bakchoklad
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Dela jordgubbarna och låt dem bli rumstempererade.
  2. Vispa ihop kvarg eller kesella med fröna från vaniljstången, florsocker, citronsaft och citronskal.
  3. Bred ut blandningen på en fat och lägg jordgubbarna ovanpå som en ros.
  4. Ringla honung över jordgubbarna samt sprid ut lite finriv choklad.
  5. Garnera med blommor och servera dina favoritkakor till.