Jordgubbar à la Haga

Jordgubbar à la Haga
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Jordgubbar à la Haga

9 ingredienser

30 m

Jordgubbar à la Haga är jordgubbar som marinerats med socker, citronjuice, vodka, apelsinlikör och grönpeppar. Ett perfekt tillbehör till exempelvis en klassisk kronans kaka!

Ingredienser

portioner sats
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk vodka
  • 2 msk apelsinlikör
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl färska basilikablad, strimlade

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet med zestjärn eller riv på rivjärn.
  2. Krama ur apelsinen i en kastrull.
  3. Tillsätt socker, citronjuice, vodka, apelsinlikör och grönpeppar.
  4. Koka upp och sjud till sockret löst sig.
  5. Stäng av värmen och tillsätt vaniljextraktet samt jordgubbarna. Vänd runt och låt svalna.
  6. Blanda ner basilikabladen innan servering.