I samarbete med Ingelsta Kalkon

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

30 m
6
Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan
Foto: Ingelsta kalkon
30 m
6

Du behöver

  • 150 g rökt, tärnat kalkonkött
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 kvist timjan
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
  2. Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.
Kommentera receptet

Fler goda recept