I samarbete med Ingelsta Kalkon

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

30 m
6
Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan
Foto: Ingelsta kalkon
30 m
6

Du behöver

  • 150 g rökt, tärnat kalkonkött
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 kvist timjan
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
  2. Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon