Trancherad Lammstek med Grekisk Sallad

Trancherad Lammstek med Grekisk Sallad
Foto: TV4

Trancherad Lammstek med Grekisk Sallad

Av: Jonas Borssén

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Sommartid passar det att servera stekt eller grillat lammkött med endast en matig sallad. I den här rätten har jag använt mig av färdigskurna tjocka skivor av lammstek. Det är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga lammstek och du slipper dessutom köpa en hel stek.

Ingredienser

portioner
  • 700 g lammstek med ben, skuren i tjocka skivor (alternativt lammentrecôte eller kotletter)
  • salt
  • malen svartpeppar
  • chiliflakes (red hot chili pepper, flakesbitar)
  • olivolja

Sallad:

  • 1 romansallad, skuren i grova bitar (frilandsodlad och ej på kruka)
  • 2 dl svarta oliver utan kärnor
  • 1 gurka, skuren i grova bitar
  • 4 tomater, skurna i klyftor
  • 1 rödlök, skivad i tunna ringar
  • 200 g fetaost, skuren i småbitar
  • 0,5 dl extra virgin olivolja med citronsmak
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att bereda salladen: Blanda sallat med oliver, gurka, tomat, rödlök och fetaost. Ställ åt sidan tills servering.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja.
  3. Krydda köttet med salt, peppar och lite flakesbitar. Stek 4-5 minuter på var sida.
  4. Ta sedan upp köttet och slå in det i aluminiumfolie samt låt det vila vid sidan om i 5 minuter.
  5. Servering: Krydda salladen med lite salt och svartpeppar och ringla över citronoljan. Skär lammsteksskivorna i fina bitar och servera på en bädd av grekisk sallad.