Vithavshajfilé med lingonsås och kantareller

Vithavshajfilé med lingonsås och kantareller
Foto: TV4

Vithavshajfilé med lingonsås och kantareller

Av: Jolanta Bujak

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Vithavshaj är en benämning på i stort sett all fisk som kommer från vita havet, således inte nödvändigtvis haj men namnet låter lite roligare. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • två stora filébitar fisk, t ex hälleflundra
  • salt
  • peppar
  • ca 500 g kantareller
  • rårörda lingon
  • smör
  • matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Kantarellsås: Ansa kantarellerna, och stek i panna utan smör tills svamparna är urvattnade.
  2. Tillsätt lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lingonsås: Rör ut lite rårörda lingon (helst färsk) med lite grädde. Sjud tills såsen tjocknar.
  4. Fisken: Stek fisken i lite smör på medellåg värme 2-3 minuter på varje sida, den skall få en gyllenbrun färg.
  5. Serveras med såserna på sidan, och gärna slungade grönsaker till.