Marängmannekäng

0 röster
4

Smarrig marängbotten fylld med vanilj och grädde, toppad med hallon och äkta guld! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1 dl (ca) socker
  • mandelflarn
  • 1 dl (ca) vispgrädde
  • hallon eller hallonsylt
  • röda vinbär till dekoration
  • lite bladguld

Gör så här

  1. Vispa ihop äggvitan och sockret till en hård smet, sprid ut det på smörpapper i två delar, ca en centimeter tjockt (gärna i en cirkel men formen har ingen betydelse), i två delar varav den ena skall vara något mindre.
  2. Grädda i ugn på 175 grader i 12-15 minuter.
  3. Vispa grädden, blanda i hallon.
  4. Smeta ut blandingen på den större marängbiten när denna har svalnat.
  5. Lägg på den andra marängbiten.
  6. Dekorera toppen med röda vinbär och strö även över lite bladguld.
3 november 2008

Fler goda recept